Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PILGRIMSHEMMET

vi ska aldrig mer säga

adjö till varann

vi ska aldrig mer säga godnatt

vi som en gång sagt ja

till att följa Guds Lamm

oss som Han blott av nåd införsatt

 

 

aldrig mer ska vi sörja

och oroa oss

inga hot kan förmörka vår vy

där finns ingen som hånar

och ingen som slåss

vi som nått dit har slutat att fly

 

 

 

allt vårt lidande här

på vår jord väger lätt

när man jämför med hemmet vi har

i den himmel vi endast

med trons öga sett

men som en gång ska bli uppenbar

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   8/2 2014




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-08 11:47



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det här var vackert skrivet Larz, trösterikt för dem som tror och, på något sätt, stilla avklingande. Känns som en tidlös, klassisk dikt.
2014-02-09

  anits VIP
Vackert och mycket tänkvärt.
2014-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP