Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igår


Törstande

 

Sitter i soffhörnet

djupt försjunken i en bok

när jag märker att ljuset förändras

omkring mig

tittar upp och blir så glad när jag ser

att det är solen

som lyser in i mitt rum

den efterlängtade solen

som inte har haft kraft att visa sig

på väldigt länge

 

Lägger ifrån mig boken

får snabbt på mig jackan

mössan och kängorna

och går så fort jag kan

ner till sjön

 

Väl framme där

ser jag solen retfullt försvinna

bakom tjocka moln

och tänker att det var då själva den

att den inte orkade lysa på mig

ens en ynka halvtimma

den här dagen heller

 

Går längs sjön en bra stund

för den är ju så vacker ändå

utan solskimmer

intalar jag mig

och vänder sen tillbaka hem

i ganska maklig takt

 

Kommer in i hallen

tar av jacka, mössa och kängor

och går in i rummet

där min bok väntar

men då förändras ljuset igen

och solen börjar stråla in

genom vintersmutsiga fönster

 

Jag suckar lite grand

tar upp min bok och läser vidare




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-02-10 11:25



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Så bra du skriver om din "ljusupplevelse" och solens lek med dig! Ledigt och medryckande löper raderna, ja vi är med dig hela vägen tills du suckande slår dig ned i ditt rum med boken igen.
2014-02-22

  mickech
Ja det är svårt att fånga ljuset, mycket bra!!
2014-02-17

  Bo Himmelsbåge
Jaa... solen kan vara gäckande den här årstiden! ...men snart så kommer den att slösa desto mer på oss...!
En trevligt och avspänt skriven text om ljusets lek med skuggan...
Hoppas att boken var bra...!
2014-02-16

  Chawa VIP
Det var en lurig sol! Men kanske var hennes budskap som så att hon ville att du skulle stanna kvar inne och njuta djupt försjunken i din bok! Skojfriskt skrivet vännen!
2014-02-16

  Linda CH VIP
Fint berättat om den gäckande solen!
2014-02-12

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-02-12

    Birgersdotter VIP
Härligt skriven ...
2014-02-12

  RitaBrunner
Solen retas :)
2014-02-12

  anits VIP
En helt underbar berättelse
jag känner att jag går med
dig och ser allt som händer
så målande skrivet.
2014-02-11

  ResenärGenomLivet VIP
Det är inte lätt att alltid hinna ta tillvara solglimtarna...men jag tycker om din fina berättelse och tids nog kommer solen fram igen...
2014-02-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så det är här
natur och väder
gör som de vill
om det vi inget
har att säga till
men kul att Du
berätta om Din
dag tycker jag nu!

2014-02-10

  ULJO
Vilken underbar text
2014-02-10

    ej medlem längre
Visst blir man glad när sånt händer. Jag fick liknande känsla igår. Fint skrivet!
2014-02-10

    Dan Myrbeck
Ja, det är inte så lätt att hänga
med i solens livsmönster!
2014-02-10

    ej medlem längre
en glimt av ljus! fint skrivet..
2014-02-10

  Bibbi VIP
Tack för en helt strålande berättelse i sig!
2014-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP