Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den trångsyntes melodi

Genom slask och regn hon går
"Sista gången jag följer metrologens råd"
Lägenheternas lampor har aldrig fungerat,
men människorna följer ändå huvudgatans spår.

Vänd aldrig om, byt inte gata eller ändra riktning.
Sök inte svar vi har böcker för sånt.
Vänd aldrig inåt men kritisera allt utåt.
Var din egna domstol men undvik försvar.

"Helvetet är andra människor", skrev
Sartré på ett café i Paris.
"Många grader i helvetet" sa du
och köpte en bildlig version.

Snälla berätta därför din åsikt,
du som predikar för de redan frälsta.
För vem lyssnar till en sån instängd person
om inte du själv?
Med byxorna nere spelar det liten roll,
"jag är beredd att dö för min åsikt"
var trots allt ditt motto.




Fri vers (Fri form) av Stuckinsideofmobilewiththememphisbluesagain
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-11 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stuckinsideofmobilewiththememphisbluesagain
Stuckinsideofmobilewiththememphisbluesagain