Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[Vitt. Sjukhus. Livet finns på andra sidan glaset, _där_ , därute, på andra sidan fönstret]


vad ska vi prata om?

vad ska vi prata om?

så vi pratar om vädret
om hur de första snöflingorna singlade ner
om hur kallt det plötsligt blev
fast du har mest varit inne säger du
med en suck
så jag byter ämne
pratar om julen, om hur den närmar sig
om hur otroligt det är, att det var andra advent
igår

”va?”

du skakar på huvudet och säger att du inte kommer ihåg
att du inte alls märker att dagarna går
så jag tar några trevande steg bort
tittar ut genom fönstret
låter ögonen fastna
på allt, på alla
utom just på dig

du lägger tusen pusselbitar på rätt plats och frågar
om jag vill hjälpa till
du tar min hand, darrar och förklarar:

"Det ska bli det där skeppet. Titanic, du vet?"
Dina fingrar pekar på en gulblekt förpackning

och jag ler, trots det
att vi aldrig vet vad vi ska prata om

trots det, att dagarna bara går utan att vi märker det
att livet springer förbi medan snön faller ner

trots det, att havet och solstrålarna i pusslet är allt du ser
att jag vet att du inte orkar kämpa mer

i tystnaden, mellan pusselbitarna, har vi hittat något
ett sätt att vara
i det självklara, det oförklarliga

så jag ler, trots det:
att vi aldrig vet vad vi ska prata om




Fri vers av Indigokarmat
Läst 340 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-02-13 16:35



Bookmark and Share


  mare VIP
Fina rader
din text berör
2014-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Indigokarmat
Indigokarmat