Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Devil's spoke"


Där svart möter rött

Laura Marling - "Devil's spoke"

Den gamle demonen
hälsade på igen igår

ett svart strupgrepp 
kring mitt darrande hjärta
isande bubblor
i vener och ärtärer
och en smak
av galenskapen
på min svedda tunga

ingenting har förändrats

i dvalan har han gömt sig
full av liv
bidande sin tid
slumrande
rasande

ingenting försvinner bara för att man blundar

han är född i det röda
men närd ur det svarta
tre steg bakom
alltid på språng

var på din vakt





jag väljer mina steg med omsorg.




Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-02-16 10:42



Bookmark and Share


  Densen VIP
En dikt jag (på mitt vis) känner så väl igen mig i...gillar den, inget krångel...budskap bara ÄR;)....Något som jag värdesätter och tycker är nog så viktigt i det skrivna, melodin... denna känns väldigt skön att läsa!
2014-04-08

  Angel of love
Wow så otroligt starkt och bra skriftat.
2014-03-18

  J. E. A
Starkt!

"Han är född i det röda, men närd ur det svarta, tre steg bakom, alltid på språng

var på din vakt

Jag väljer mina steg med omsorg"

Applåd!
2014-03-05

  ResenärGenomLivet VIP
"ingenting försvinner bara för att man blundar"...ord som känns...mycket bra förmedlad känsla...
2014-02-17

    ej medlem längre
Starkt Niclas!
2014-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Syndikalism och anarkism är sannerligen demoniska ideologier.
2014-02-16

    ej medlem längre
Starkt och genialiskt skriftat!
2014-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP