Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek, revolution och röda stjärnor

 

Vi är röda stjärnor i en kallt universum, säger jag.

Underbara och urvalda, säger du.

 

Och när du håller mitt hjärta nära ditt röda, 

så känner jag hur jag finner mod.

 

Som till en revolution.

 

Som till att få verkligheten att överträffa drömmen, här tillsammans med dig.

 

För med dig är allt magisk och som på film, säger jag.

Som om himlen var täckt med röda stjärnor, säger du.




Fri vers (Prosapoesi) av Katinka VIP
Läst 784 gånger och applåderad av 47 personer
Publicerad 2014-02-17 21:44



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Fin fin fin än en gång att läsa

Gillar din suggestiva penna. Den andas poesi.
2022-05-31

  mike irow
pärlan
o dialogen perfekto finnismo!!!!!!
2016-02-15

    Lars Gullberg
haha ja har ju läst den här för längesen ser jag nu okej fint att läsa den igen
2016-01-21

    Lars Gullberg
Jag älskar revolutionen och människors kraft

Du lyckas fånga den här

så enkelt och genialt Katinka

fint fint fint

Kram och kärlek / Lars
2016-01-21

  Detstormandehavet
oj vad fin
2015-07-26

  Jonasesse
Fint du! Också extremt intressant perspektiv på solidaritet och kärlek - kollektiv idealism via tvåsamhetens dualistiska enhet.
2015-05-23

    Lars Gullberg
ÅÅÅÅh jag fann en pärla här i kväll

va fint du skriver

Lars
2014-07-14

    ej medlem längre
verkligen bildrik fint
2014-07-14

  Magica VIP
Fint :)
2014-04-23

  Ninananonia VIP
:) fint...
2014-04-16

    ej medlem längre
Jättefin är denna stjärna..
2014-03-09

  Linda CH VIP
En guldstjärna får du avig! :)
2014-02-24

  Mike
En magisk konversation som innehåller så mycket. Kärlek, liv, revolution. Det finns så mycket mellan raderna. Det är alltid detaljerna. Och självklart överträffar verkligheten drömmen. Du är bäst!
2014-02-24

  ULJO
Sköna tankar blev en skön text
2014-02-19

  Lars Hedlin
Så fint skapat!
2014-02-19

  Jordgubbsodlare
Röda stjärnor och revolution, gillar den lätt politiska klangen i metaforerna! :) Upp till kamp för kärleken! ;)
2014-02-19

  Niclas Petersson VIP
När det är som allra bäst.
Vackert.
Gillar.
2014-02-19

  Ingrid Trolle
Tindrande stjärnor
lyser över dikten
2014-02-17

    ej medlem längre
Mycket vackert skapat!
2014-02-17

  Popangelov VIP
Jättevackert i fin form.
2014-02-17

    ej medlem längre
Och du är en skimrande kärlekspoet, säger jag
2014-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP