Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag var ledsen idag då kom Kalle (sång)

Jag var ledsen idag, Då kom Kalle,
då kom Kalle i en sväng.
Han slog mig hårt i min skalle,
min skalle med en släng.
Drog först upp mig, sen min nalle,
min nalle ur min säng,
och tog mig med till en knalle,
En knalle vid en äng.
Sa;-De e vektet för live å tralle
å sjunge en glader refräng
och ej va som e ömkande talle
när gettar’n ha tappe e sträng.
Få in de i di lille skalle,
poängen me livets poäng.
Då titta jag upp, först på Kalle
och sedan på sol och på äng.

Jag var lycklig idag ingen Kalle Gla
Som kom med sitt visdomens ord
Och jag sjöng falleri fallerrallera
Högt över hela vår jord
Och jag tänkte hur dum kan min skalle va
Oförätten som mot mig blir gjord
Och kommer det flera är inte bra
När alla kommer i en hord
Men jag kan säga att den kan åt fanders dra
Åt öst eller väst eller nord
Den sitt oförättliga liv kan ta
Sig själv egen hand med ett mord
För till söder och bort jag själv ska dra
Till solsken och dignande bord
Där sitter jag sedan med Kalle Gla
Smörjer kråset och jag går som smord




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Knickedick
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-01 13:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här var det glada toner!
Trevlig visa.
2014-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick