Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Gammal, men aktuell dikt)


Färglösa dagar

När nyanserna suddas ut och
Dagarna blir utan färg
Får mina ögon sorgekanter
Likt en halvvissen ros en
Kylig höstdag i november

När vardagen blir så påtaglig
Att allt annat gör för ont
Mister jag min tro på livet
Och att det finns en ljusning
Bakom all den svarta tröstlösheten

För min tro på livsglädje
Är sedan länge naggad i kanten
Och alla dagar utan färg
Ger mig ingen större tillförsikt
Än den alltjämt fallande snön




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-03-03 23:01



Bookmark and Share


    Michael Lilja
Jätte bra.
Men alla ögon består av regnbågens färger även dom som är blå.
Där svarta ögonfransar är sotade i skydd för ögats inre glöd.
2014-03-06

  Siggesdotter
Berör mig...väl förmedlad känsla av hopplöshet...väldigt mörk men äkta...man önskar att solstrålarna ska bryta fram och få snöflingorna att glittra - liksom livsglädjen som gömts sig bland skuggorna hos denna modlösa medmänniska...
2014-03-05

  Angel of love
Stark och berörande, många kramar till dig i regnbågens alla färger.
2014-03-04

    ej medlem längre
Dessa färglösa dagar är också dagar ur livet vi fått. Kanske är det mening att de ska användas till stilllhet och eftertanke, kontemplation och mentalt helande.........

2014-03-04

  Therese_91
Bra skriven text.
Jag har också svårt att hantera dessa färglösa dagar.
De är helt enkelt för många av dem!

Snart är det vår!
Håll ut!
2014-03-03

  Therese_91
Bra skriven text.
Jag har också svårt att hantera dessa färglösa dagar.
De är helt enkelt för många av dem!

Snart är det vår!
Håll ut!
2014-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP