Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tusensköna

skymning fyller jorden
med ett gyllne ljus

en kyss som får asfalt
att glittra mer än ett rus

godnatt för den som
följer lysmasken för sömn




För en som saknar sin Stjärnatlas,
tittar trött och närsynt uppåt

och råka irra efter en svärm av eldflugor,
kan förivrat gå rätt uppåt
till sitt hem

och vänta på en tidig månes surrande
för att få en godnattkyss
men bara en



som kan vara så ömsint
att den flätas sagolikt av natten
så kärt och vackert


att den sagan kan räcka
i tusen och en nätter
till tusenen-nattskatter

MIM




Fri vers (Fri form) av cococola
Läst 254 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-03-06 18:28



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Åh..lysmaskar
2014-03-06

    ej medlem längre
den var fin skriven vad är MIM?
2014-03-06
  > Nästa text
< Föregående

cococola