Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En beskrivning av min uppväxt i ett gruvsamhälle


Gruvan

Ljuset från tornet ses av alla i byn
för vissa betyder det arbete
för andra betyder det minnen
stegen mellan omklädningsrum och lamprum är många
ljudet från hissen är bedövande
alla vet att åtta timmar mörker väntar
ändå är det ett levebröd
fast arbetsmiljön är påfrestande
och kraven på ökat antal ton likaså
många växer upp här
några försvinner
många blir kvar
ljuset från tornet ger insikt
om det som försvunnit
och det som alltid kommer finnas kvar




Fri vers av Sturee
Läst 208 gånger
Publicerad 2014-03-10 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sturee

Senast publicerade
Gruvan
* Se alla