Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARNOMSORGEN XVI

Fostran  enligt  naturlagen :  Överlevnadsinstinkt
inför  livsavgörande  strategier,  vari  moral,  etik,
empati,  godhet  och  rättvisa  utgör  hinder,  däri
materialismen   är  substansen  av   vilka  ondska
genereras. Endast  barn  och djur  står  oskyldiga
bortom ont och gott, de  är moraliskt indiffirenta
till dess de fostras in i den vuxna mänsklighetens
namn,som av överlevnadsstrategiska skäl tvingas
utöva det onda för det godas  skull, som likaledes
följer gott av ont,omvänt ! och av misstag, missbe-
dömning, missförstånd,  rädsla,  oförstånd, okun-
skap,oerfarenhet och förhastade, förväxlade sam-
lag många bidragsberoende föds, att  i dess bojor
hanka sig fram,sökande, stapplande,hukande,kry-
pande för  förfäders  misstag, och som nyligen ny-
född och smärtsamt instinktivt medveten  om att
den inte kommer ihåg hur den fungerade  i  tidig-
are liv  för  att  undgå  befläckningar  från  männi-
skors göranden och låtanden för att framleva sitt
liv i lugn harmoni  i  samhörighet med de fyra ele-
menten  av  den  reinkarnationskedja  som är den
naturliga lag som råder,skriks protesten ut av vart
nyfött  barn: " jag vill inte leva " " jag vill inte dö " 
Som barn är man filosof,sedan blir man vuxen och
därefter gammal  tillräckligt  för att åldras och för-
stå att det  nog  var  roligare  att vara  filosof  ändå,
trots allt. -


Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-11 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP