Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOCIALPSYKOLOGISK REFLEXION VI

I betraktandet av  levande  varelsers  beteendemönster
i sina påhittade sociala levnadsmönster framstår dessa
som  ointressanta  efter  ett  tag, då  allt  på  förhand  är
tecknat och klart,
där man vet precis vad som kommer att sägas och göras
i vissa situationer, och det finns inget nytt, inga  hemlig-
heter,intet spännande,de enda spännande varelserna är
de  udda, oidentifierade  existenser  vilka  inte  låter sig
identifieras,de är de solitära hjältarna som  inte låtit sig
tämjas och formas av en gemenskapens grupptryck.
Gemenskapens  fängelse hämmar, och genererar  en  en-
samhet som endast kan tillskrivas den sociala normen i
en gemenskapens ensamhet där ensamheten är lika stor
som dess lögner av den tämjda ohederliga intelligensen.

Sten Wiking




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-15 14:56



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det är varje människas förbannade plikt,att bli ett original.
Albert Engström
2014-03-15

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Handen på hjärtat och förståndet !: Visst är det de solitära individualisterna som lyckats åstadkomma den lilla utveckling människan förvunnit ? vi hade nog aldrig haft en Bob Dylan eller en BB King om de vore socialiserade i en fast gemenskapens tvångströja.
2014-03-15

  Göran Gustafsson VIP
Samtidigt kan det vara så att de solitära hjältarna är fångna i sin egen konvention, lika oförmögna att ta sig ur denna, som vi ur vår.
2014-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP