Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOCIALPSYKOLOGISK REFLEXION VII

Instämmer i övertygelse med Rousseau`s " att  Ju fler
människor som gyttrar  ihop  sig, desto  större risk för
intriger och konspirationer"   " Gör  människan stark,
så blir hon god"
                                               *
I egenskap av min  " Licentia poetica"  tar  jag mig den
friheten göra tillägget i analys av ondskans grogrunder,
vilka som härledes  följer  :  Inkompitens, sysslolöshet,
leda, avund, svartsjuka,  konkurrens,  rädslor, neofobi,
feghet,hämndlystnad, alkohol och drogberoende, bort-
skämdhet,mindervärdeskomplex,äregirighet och makt-
lystnad,samvetskval,sjukdom, oförrätter,mobbing/för-
tryck, okunskap,oerfarenhet,låg IQ/hög IQ........
Lexikonet är inte sammanfattat ännu  och  därmed  ej
utgiven och det synes som att vissa orsakssammanhang
och  dess  följdverkan  måste  tystas  ner, vilket  väcker
ytterliggare  frågor om ondskans  väsen  och  natur, för
det finns alltid naturliga orsaker till naturliga reaktioner.
Sten Wiking




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-16 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP