Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅR: 2018 PLANET : JORDEN

År : 2018 planet: jorden,situation : kampen om
världsherraväldet pågår alltjämt,hälften är för,
hälften emot,och ännu har ingen segrare korats,
och kommer aldrig koras,och det är slöseri med
tid och ett onödigt lidande,för till sist är vi alla
förlorare ändå.

--




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-17 02:01



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Hur mycket vi än strävar efter att
uppnå en total jämlikhet vad avser att alla ska vara lyckliga, välmående och få leva i fred på Jorden ...
... så kommer vi inte bort i från det faktum att vi är människor!
Och människor är inte enbart goda
men heller inte enbart onda ... de är både ock i olika grad beroende på arv, kultur, miljö och en mängd andra faktorer ...
De som har det mindre bra kommer inte att må bättre av att de som har det bra skippar att göra det bästa av det de förutsättningar de har ...

... för att de inte vill vara orättvisa mot dem som saknar desamma ...

- Att avstå från att göra det bästa av de förutsättningar man faktiskt har ...
... är intet annat än att spotta dem som inte har i ansiktet!

Obs! Jag talar här inte om dem som utnyttjar och exploaterar dem som inte har lika goda förutsättningar utan om oss vanliga medborgare som bor i en del av världen som är relativt välmående.
Vänner jag har över hela världen
och då specifikt för detta ämne i de delar som har det sämre ställt ...
... tycker att det känns synnerligen förolämpande och ledsamt för dem
när de ser hur vi allt för ofta i bästa fall avstår från att ta vara på de förutsättningar vi har för att kunna göra allt det som de själva inte ens vågar drömma om att få göra ...
Men i sämsta fall när vi inte ens visar intresse för eller helt enkelt skiter i att göra någonting alls av de förutsättningar vi har ...

Solidaritet är en sak!
Men det vi i mångt och mycket gör i gemen är intet annat än ren och skär idioti!

2014-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP