Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
publicerad (i en något annorlunda version) i Ponton, nummer 1/2014


ur Ett Över

det där skrattet,
det ödelägger, det meningslöser och de där
stora tänderna, stor mun och hjärtat
hjärtat är större, pulsen blir
till
en vågform över frekvenser jag inte ens visste fanns (okej jag kan medge att de finns men ni vet 20000 hertz vad fan ska man göra)
så som strutsen stoppar jag mitt hjärta i sanden
det är mörkt, mörkt som fan där nere
men det är dit jag ska, det är mörkt dit jag ska och det är mörkt
men det är dit jag ska, till mörkret, till allt det mörka, mörkt så in i helvete
dit jag ska jag ska dit, till det mörka, shit, vad jag ska dit ner till
det mörka
sinuston, reflektion:

det är nästan som om du tog något som var mitt när du gick så hjärtat ta med det när du kommer tillbaka kommer du tillbaka
väntar på julen då man ger och får tillbaka vad får jag
tillbaka, ni
Instagramar, julkänsla, mysigt ja men JINGLE-FUCKING-BELLS då
för helvete, kom igen varför
stoppar du inte snö i FICKORNA om du tycker om det så mycket då,
förlåt att det alltid tinar direkt bara, det är inte Kalifornien, det är vanliga Sverige, det här är inte
Kalifornien, det är bara jag, i Sverige,
bara jag som tinar snön, värmer där jag går, inte Kalifornien utan bara jag som är så JÄVLA varm
jag kanske krossade ett hjärta men tack, hjärtat, tack
tack för att du krossade mitt psyke så pass att till och med psykologen ringde och sa att "du,

det här funkar inte, jag kan inte"

Ihopvecklad / meningslös
svarade jag

"okej,
det är lugnt"
fast allt jag menade
allt jag ville säga var
"nej" och "nej" och "nej" och

jag har hört någon säga någon gång att
de bästa skämten är de
som inte behöver förklaras
så då kanske det är så att alla skämt jag någonsin hört är dåliga
för för mig måste alla skämt förklaras, kanske inte de som är
grundade på grundläggande logisk slutledningsförmåga men
de flesta, så förklara, förklara igen, försök förklara, nio försök att förklara
så lovar jag dig hjärtat att
om jag SJÄLV var ett skämt skulle jag fortfarande inte ha fattat det

(för det här är knappast logiskt)

det är bara ett ord som ligger kvar
engångskamera

24 nedslag, framkalla, kasta bort och köp ny




Fri vers (Spoken word/Slam) av Adam Ehlert
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-19 01:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adam Ehlert
Adam Ehlert