Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Guds Ord: "Gud låter sig förstås genom sin skapelse, så är du då utan ursäkt, du människa.."


GUD OCH MYRSTACKEN

Människan kan inte i sin visdom

förstå Gud i Hans, står det

i Bibeln, Guds ord


och hon kan ju t.ex. bara försöka

göra myror, som utan

organisation


sammarbetar så genialt, att de

tillsammans kan bygga en

myrstack..

----

Tänk efter, du människa, det är därför,

till det, du har fått ditt

förstånd.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-21 13:11



Bookmark and Share


  Göran Gustafsson VIP
"Striden" och motsatsförhållandet mellan religion och vetenskap är i grunden falsk.

Vetenskapen antar (men kan inte bevisa) att energi/massa är verklighetens yttersta grund.

Religionen antar (men kan inte bevisa) att Gud är verklighetens yttersta grund.
2014-03-22

    Sven-Erik Sköld
Forskarna kan börja med steg ett, att tillverka en myra. Steg två är sedan, när de tillverkat ett tillräckligt stort antal av dem, att få myrorna att samarbeta, för att bygga sitt hem, stacken.
2014-03-21

  Staffan Nilsson

Nja, att man inte förstår varför myror kan fungera ihop betyder ju inte att det bara är gud som fattar det - man kan forska eller helt enkelt bara ta del av den forskning som finns.
Det duger inte att lägga sig på sofflocket och tänka att allt det man inte kan begripa eller fixa får gud ordna.

Jag tror inte att Kronblom har guds välsignelse.

2014-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld