Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några år gammal, skrevs strax innan kriget i Irak inleddes.


Tiden är slut

Tiden är slut;
världen är krut.
Kroppar sönderslitna lem för lem;
tröttfrusna själar utan hem.

Klockor har stannat
Hjärtan slutat slå
Dagar slutat gå
Jorden har förbannats

Ett barn reser sig ur dammet.
Det blöder kraftigt från hans ena ben.
Han är ensam i hela världen.

Allt är tyst:
barnet skriktyst,
jorden liktyst,
gryningen blektyst,
omvärlden svektyst.
Tystnad dränker alla ljud,
sprids som en löpeld över världen.
Hattystnad, hottystnad;
medtystnad, mottystnad.

Tretton döda i Afganistan,
säger de på Rapport.
Sedan kommer vädret.




Fri vers av Oskar Kullingsjö
Läst 525 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-22 22:27



Bookmark and Share


  Blumma.
Wow. denna är bra...



\"Tretton döda i Afganistan,
säger de på Rapport.
Sedan kommer vädret. \" - O hur det kan kännas som att
ingen tycker att det är något hemsk

De andra raderna får ju mig att rysa.

Kram
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Oskar Kullingsjö
Oskar Kullingsjö