Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En annan plausibel förklaring är att beskriva ett eller flera föremål som varande äggrunda till formen. Trots att det redan finns ett ord för en sådan form, nämligen oval. Det är som att beskriva en färg som gräddvit eller smörgul.


Dagens förklarade ord - äggrunda




Äggrunda är en sorts rundgång
där det handlar om att äta så många ägg
som möjligt under en kväll
på restaurang, kan vid enstaka tillfällen
anordnas även i högst privata hem dock.

Det brukar börja på det viset att man ser
någon som sitter och äter ett kokt ägg
till frukost. Så kommer det en annan person
fram till bordet och frågar exempelvis
om det är ledigt där.

Sedan personen ifråga börjat använda sig
av rätten så sitter där två personer
som båda äter kokt ägg till frukost.
Därefter frågar en av dem om den andra
kan tänka sig att äta ikapp.

Underförstått är då att det som skall ätas
är just ägg, kokta. Det händer inte sällan
att man äter varandra under bordet och
att ett visst uppkast är att vänta
förr eller senare.



*Om bilden, texten lyder som följer
'Don't mix beer with viagra'. Vilket
saknar någon som helst koppling
av betydelse för min text.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1838 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-26 15:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en smula lattjo text!
2014-03-26

  mickech
hahaha bra skrivet.
2014-03-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP