Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fri vers


Vad blir ditt liv?

En människas jordiska liv, vad är det?

En länk i vårt släktes historia,
endast en kort sekund
i mänsklighetens eviga lopp?

Ett stjärnfall i natten,
ett ögonblicks ljus - och sen
svart och släckt utan spår?

Du för släktet vidare
i barnen du föder och fostrar,
du håller ätten vid liv.

Bara det är en uppgift att vårda,
en höjdpunkt i livet
att se sina barnbarn växa och mogna.

Men någon av oss ville mer,
ville lämna ett arv till andra.
En skapande kraft fick utlopp

till gagn för oss alla,
en lyftande dikt, musik eller konst,
som stämmer själen till ro.

Vårt jordiska liv är kort,
men själen odödlig längtar
en himmel, vårt yttersta mål!












Fri vers av Erik A Andersson
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-28 17:15



Bookmark and Share


  bumerang
Såå vackert, ja.
Någon av oss ville mer,
som ett filtrat av det vackraste vackra.
Nåt som vi kan delge oss.
Därför att det betyder.
Jättefint diktat!!!
2015-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Erik A Andersson
Erik A Andersson