Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fri vers


Fjällvindens sång

Fjällvinden sjunger.
Jag går mellan knotiga björkar
den slingrande stigen till fjälls.
Mig möter en ton ifrån höjden,
det är fjällvindens mäktiga sång.
Fjällvindar, fjällvindar, sjung!

Fjällvinden susar.
Däruppe blir synerna fria,
en kedja av fjäll runtomkring.
Ensam på vidden vandrar jag fram,
suset av vinden det enda jag hör.
fjällvindar, fjällvindar, susa!

Fjällvinden brusar.
Från Skarsfjäll och Helags
kommer den brusande
med djupare toner
en mäktig koral.
Fjällvindar, fjällvindar, brusa!

Fjällvinden leker.
Min vandring går nedåt
mot dalens yppiga ängar,
där vinden den leker
med vajande stormhatt och tolta.
Fjällvindar, fjällvindar, lek!

Fjällvinden stillnar.
Kvällssolens skimmer i rött.
Vinden dör ut. Stillheten
rår över fjällets oändliga rymd.
Bara forsen som sorlar i dalen.
Fjällvindar, fjällvindar, stillna!

...................
Bruksvallarna, Härjedalen
sommaren 1965












Fri vers av Erik A Andersson
Läst 367 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-27 12:54



Bookmark and Share


  bumerang
Tonerna klingar genom texten
med vindens brus.
Intensiv känsla ihop med naturen.
Så fint förmedlad.
2015-07-25

  Palett
Så vacker text ! Målande, beskrivande.
2014-05-11

  axveronika
Ja fjällvindens sång - kan inte bli härligare än det
2014-04-27

    ej medlem längre
Tack för en vacker text.
2014-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Erik A Andersson
Erik A Andersson