Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fel årstid jag vet, men hittade detta utkast som jag sedan gjorde färdigt


Den härliga hösten

Den härliga hösten dansa fram
Hon dansa med vinter och sommar båda
Hon lättjefullt visa brösten fram
Och det var vackert att skåda

Den härliga hösten lekte fram
Hon lekte med vinden när löven yrde
En leende min hon smekte fram
Med höstdansen hon bestyrde,

I dimman hon dansade morgon varm
Klädde av sina kläder utan skamen
Förbjärtande färg ikring hennes barm
Den lustfyllda höstmadamen

Den mognade hösten spred sig ut
Och omvällde världen med friska fukten
När sensommarvärmen ebbat ut
Kan man inskörda sommarfrukten

Den drypande hösten med sin fukt
Och mognade köttet få sätta tänder
Aromariska äpplen och dess lukt
Att hålla i sina händer.

Den bördiga hösten lockar fram
Den must som har skapats av naturens fägnad
Allt gömda som hon lyckas plocka fram
Rodnar rodnade uti förlägnad





Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 292 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-05 09:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dikten passar bra nu också:).
I Sverige har vi alla årstider samtidigt.
2014-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick