Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven om en vän som aldrig får prata om hur hon mår. För vi andra vill inte höra att det i hennes barndom faktiskt hänt.


Du Är Ett Ljus

Livet är ljus
och du flickrar svagt.

En flicka svag.
Kan ej lysa i samtals mörka djup.

En kvinna stark.
Klarar av alla känslostormar.

Jag ska aldrig mer tro att du skall brinna ut,
eller att jag kväver när jag andas tunga ord.

Tvärtom, kan de orden blåsa in liv .
Ge cirkulation och skingra instängda tankar.


Livet är ljus
och du ska lysa med din närvaro

Du ska brinna med en passionerad låga.
Stråla som en fyr för alla att se.

Leva livet. Skapa, forma.
Liv handlar om mer än att endast överleva.

Men att endast överleva,
är bättre än att vara under lera.

Du är ej begravd.
Men livet lyser med sin frånvaro.


Du är ett ljus
och du flickrar svagt.




Bunden vers (Annat versmått) av Shadrakh Yehochanan
Läst 216 gånger
Publicerad 2014-04-07 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shadrakh Yehochanan
Shadrakh Yehochanan