Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag önskar jag vore en trädgårdstomte

Jag önskar jag vore en trädgårdstomte
Alltid glad och alltid en luva
Jag vill inte vara sådan som de
Som alltid över morgondag gruva
Jag vill bara stå i mitt trädgårdsland
Och se någon så med sin trädgårdshand
Medan gipsfärgen flagna och vittra
Förtvinande utan det bittra

Jag skulle blott le som en trädgårdstomte
Trots allt regn och allt rusk och all kyla
För om jag vänta tillräckligt så alltid så kom de
Dagar som sol kunde fylla
Och den kratta jag krattar är obrukbar
Och den växt som jag plattar är okrukbar
Bara mig ska den växten behaga
Liksom mig har den börjar att flaga

Men jag önska jag hade en tomtegumma
Så vi kunde våra blickar få byta
Jag har hört det sägs de är inte dumma
Kan få gipset i ådrorna flyta
I min skottkärra skulle jag köra'na
Med min luva jag skulle förföra'na
Hennes livklädde skulle jag lossa
Hennes kinder de tomteblossa

Jag önskar jag vore en trädgårdstomte
När en dag jag ska finna min vila
Och jag ska begravas på trädgårdstomten
Där som myror och skalbaggar kila
Och ej på en åker där bönder skall
Plöja ner mig så gipset i sönderfall
Klöver och gräset ska göda
Och hamna som kossornas föda.

Det vore genant för den tomtenissen
Som växter och djur alltid värnat
Att ur korumpa släppas som tomtefisen
Och som växthusgas inte alls gärna
Såg till så att jorden uttorkade
En så'n tanke jag inte ens orkade
Nej begrav mig nu är här uppå tomten
Och köp en ny så det inte blir tomt se'n.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 498 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-11 10:02



Bookmark and Share


  Lindalou
Haha. Mycket rolig och bra rimmat.
2014-04-11

    ej medlem längre
Tres Bien!
2014-04-11

    ej medlem längre
bravo,,,en vacker och munter dikt till
alla våra trädgårdstomtar
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick