Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blommade en dag i påskveckan. Kallas även tolv apostlars lilja.


Från soluppgång till solnedgång

Jag går förbi apostlaliljan

med sina elva blad

och det tolfte i förvandling

nu är dagen inne


Hejdas av en stark doft

och jag ser något

som tycks vara lite annorlunda

skymta förbi i ögonvrån


Det tolfte bladet

har blivit till en blomstängel

och knoppen har just slagit ut

sina vackra blomblad


Den blommar bara en dag

från soluppgång till solnedgång

men jag vet redan nu

vad den vill säga mig

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 527 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-04-18 13:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så talande.
2014-04-27

  Linda CH VIP
Vackert! En sådan underbar blomma ska jag skaffa.
2014-04-26

  ULJO
vacker poesi detta
2014-04-21

  Bo Himmelsbåge
En vacker klang från denna Himmelskt doftande blomma...
Den sjunger om Kärlek, Hopp o Evighetens vilande frid...
Mycket passande just i denna Påskveckan...

Sparas i böckernas Bok...
2014-04-19

  ResenärGenomLivet VIP
Lite vemodigt, men så är det...man får njuta av stunden som är...
2014-04-18

  Chawa VIP
Här skildras en stor magisk stund... Inlevelserikt och lite hemlighetsfullt på samma gång..!
2014-04-18

    ej medlem längre
Vacker dikt till en lika vacker bild!
2014-04-18

  anits VIP
Vackra ord om en mycket vacker blomma.
2014-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Själv är jag apostolisk.
2014-04-18

  byggpoeten
otroligt fin:)
2014-04-18

    ej medlem längre
så fin så!! Glad Påsk ju!
2014-04-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Talet klappat
och klart allt
tog sen fart...
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP