Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stabat Mater Dolorosa


Långfredagskväll i kyrkan

altarskåpets stängda dörrar

ett enda levande ljus


Orgeln, cellon, violinen

kören med de två solisterna

de allvarsamma orden


Stabat mater dolorosa
juxta crucem lacrymosa

Stod i sorg Guds moder bruten
stod vid korset, tårbegjuten


Inne på kyrkväggen spelar en stråle av ljus

genom ett fönster

mot en fond av mörker

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-04-19 07:16



Bookmark and Share


  LindaBirgitta
Vackert, fångar stillhet, mörker och ljus.
2014-05-01

    ej medlem längre
Bokmärker!
2014-04-29

  Bibbi VIP
Så fint formulerat.
2014-04-27

  Linda CH VIP
Högtidlig och gripande text som jag tar till mig!
2014-04-26

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket stämning i dina ord...man känner stillheten...
2014-04-22

  ULJO
Vackert förmedlat
2014-04-21

  Anya VIP
Bra gestaltning utan onödiga ord. Tycker särskilt om sista strofen som för mig är dubbeltydig.
2014-04-20

  axveronika
Vacker...som ett kyrkfönster i vacker glasmönster
2014-04-19

  Chawa VIP
Stämningsfullt lägger du orden här... Gilla symboliken och budskapet från ljusstrålen genom fönstret... Vackert!
2014-04-19

  Palett
Stämningsfull beskrivning av en åminnelse i kyrkorummet.
2014-04-19

    ej medlem längre
Jag säger ingenting om budskapet men beskrivningen och textens sammansättning är verkligen fantastisk.
2014-04-19

  Bo Himmelsbåge
Högstämda, allvarsamma ord till åminnelse... varsamt fångade...
2014-04-19

  anits VIP
Så fint och målande skrivet,
stämningsfullt.
2014-04-19

    ej medlem längre
Mycket fint fångad och beskriven.
Högstämt.
2014-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP