Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och tror ni inte att jag lockades att le mittemellan tårarna

Idag trängde verkligheten in genom skalet,
smärtsam och hopplös stack den mig.
Det skedde vid lunch, men känslan satt kvar,
och i väntan på bussen övermannades jag.

Men där fanns också en annan verklighet.
I alltför nötta kläder och vildvuxet hår,
sträckte fram en nikotinluktande hand
för att fumligt torka mina tårar.

Jag försökte gömma mig, rädd som jag var,
för en ännu tyngre börda än den jag själv bar.
Men handen som ändå slöt sig kring min
var varm och trygg, och full av ömhet.

Där stod jag, i min rosa kjol
hand i hand med misären.
Och tror ni inte att jag lockades att le
mittemellan tårarna.




Fri vers av Lisa
Läst 652 gånger
Publicerad 2004-08-25 16:05



Bookmark and Share


    Hiphop4life
sorgligt men bra.
2005-01-06

    Inutipojken
hittade jag inte den här pärlan som är undangömd på dagboksplats. Och så tog det mig lite tid att förstå den också. Nu är jag jätteglad att jag hittade den här! Tröst som man först avvisar gör så mycket bättre när man vågar ta emot. Tack för en vacker påminnelse! Och lägg ut den bland dikterna, snälla Lisa!
2004-10-20

    Lars J
Framtiden innebär alltid möjligheter ;-)
2004-10-04

  lissa
ah så underbar

//Lisa


2004-09-08

  Turid
..vemodigt och sorgset. tack för att jag fick läsa det här.
2004-08-30

    Göte Holmlund
tack! Påminner om när det är pensionsutbetalning på enheten för bostadslösa i Sthlm...ingen trevlig tillställning
2004-08-26

  Jenny*
det är ofta i misären som man hittar den största kärleken.
2004-08-25

  Tothem
Kom att tänka på " all you need is love" med Beatles......blir varm i hjärtat av din text Tack!
2004-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Lisa
Lisa