Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fyra personen blev en och en halv. Titeln som ett internskämt.


Hon som en gång dödsförklarat min nutid

I förnuftet,
en fraktur blir snart
pudrade luftrör. Utmattad, tillplattad.
Kroniskt hög. Bländad av ruset, nertjackad.
"Följ min röst"

tystnar halvvägs.

Du medicinerar, omfamnar
sammetsådror. Min kärlek, en svunnen gen,
redan älskad i trasor.
Du och dina
Bipolära försök.
Tar mig i din näve, för mig
bakom.
Smaka på mig, helhjärtat.

Gör mig hel och ren igen.
-

Så kom tidvattnet i otid,
dränker min nutid, och gårdagen
präglad av din kropp, vår strid.

Och det tycks förgäves,
att blöda i sömnen.

Så,
Exponera mig. Blodig, nerslagen,
ge dem en avrättning mitt på dagen.
Jag vill ge upp, lyssna på mig,

Jag har redan älskat någon annan.

Väntar tålmodigt.
Med ryggen i gatan, du är hårdhänt i hjärtat
förvillad i kakel.
Jag är redan hänförd, bortförd av

saltvattensbäckar.

Aldrig var hennes gråzon lika
svindlande som din.
Men hon kysser mig som om
hon visste bättre. Låter mitt duggregn
torka in.




Fri vers av Sonia
Läst 445 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-04-22 20:42



Bookmark and Share


    Billy Andersson
du KAN bli hel och ren igen, bara våga och tro på din styrka.
2014-08-15

  Rochester
Gillar särskilt den avslutande versgruppen, det är som om du hittar en ny renhet och vila där, med det diskreta rimmet.
2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Sonia
Sonia