Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord som kom förra lördagen


Påskaftonsdikt

Påskaftonsmorgon-
vaknar tidigt till koltrastens sång
vinklar på min persienn utanför
fönstret är det rejält dimmigt men
jag känner på mig att solen är säkert på gång

Påskaftonslunch-
jag och en god vän åker i
vårens natur där jag får en
känsla av det gör ont tid när
man ser björkens skira grönska
att ta en underbar Påskbild är något
att önska
Att få bli serverad mat hos mamma och
umgås med sina nära och kära är underbart
en dag som denna då våren tar fart

Påskaftonsmiddag-
i Söderbärke vid ett rödmålat hus
och på en nybyggd veranda intas middag
i kvällssolens ljus
pannkakor för de små
och en kopp te med en smörgås
med ost, skinka, Onsalakorv och räkor på
är inte helt fel att få
efter en dag i vårens nyttiga luft
känner man att av ny energi man helt underbart må

Påskafonsdikten-
blev till när jag på soffan i en inglasad veranda satt
en känsla av Carl Larsson anda i Karin Boyetid
orden ger mig frid

140426




Bunden vers (Rim) av sajo
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-26 13:46



Bookmark and Share


  Minkki VIP
skön läsning, välförmedlad gemenskap med både mänskor och natur
2014-05-01

  Lars Hedlin
Så fint framfört!
2014-04-27

  anits VIP
Fint skaldat!
2014-04-26

  ULJO
Fin skriftat
2014-04-26

    ej medlem längre
Så vackert skaldat!
2014-04-26
  > Nästa text
< Föregående

sajo