Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är inte någon proffsig ornitolog men jag gillar fåglarna och i söndags blev det en dikt då jag och en god vän var ute och tog en tur i vårens natur.....


Ornitologins dag 4/5 2014

Efter en grusväg med olika namn som Orrholen
där vitsippshagarna lyser så vackert
i vårsolens sken
fortsätter vi mot Attjärnbo där
små musöron börjar slå ut på björkens gren

Snart dyker en isblå sjö opp
där det ännu är för tidigt för ett dopp
det är då jag inser att vi kommit till
Fjällgrycksbo
de Faluröda husen här ligger verkligen
som på en topp

Vi följer grusvägen som slingrar sig fram
längs med Lungsjöåns klara vatten
som man så magiskt kan höra om vårnatten
vid bäcken
kan man ana tonerna från den fiolspelande näcken

Vi är ju i Dalarnas natur med nostalgiska ortsnamn
som gör att ens sinnen
lockar fram gamla minnen

Vid Marnäs by står vårens dansanta fåglar
i ståtlig fjäderskrud det är en massa tranor
som gör bondens åkrar till dansbanor

I byarna vi åker igenom känner man in
hur våren lockar ut folket i sina trädgårdar
där man kan se hur de sina blomrabatter vårdar

Vid ett vattendrag på stranden syns en fågel med
lång näbb det är en storspov som ger mig ett
vackert fotografi
och nyttig luft som ger ny energi

I Toftbyn står en ensam trana
och jag och min vän njuter av
ornitologins dag
som vi kommer på att det är efter ett tag

140504




Bunden vers (Rim) av sajo
Läst 289 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-06 10:12



Bookmark and Share


  axveronika
Jag följer i era spå och njuter
2014-05-11

  Erik A Andersson
Vackert skrivet om en fågelmorgon, En rödstjärt for genom min egen trädgård det första jag tittade ut i morse.
2014-05-11

  ULJO
Fåglar alltid ett intressant objekt att skriva om och beskåda
2014-05-06

  Lars Hedlin
Gillas allt liv är värt att studera ....
2014-05-06

    ej medlem längre
Det är intressant med fåglar, jag brukar också vara ute och titta på dem.
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

sajo