Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Socker

 

En sockerbagare han hotar hjärtat

en söt fruktyoghurt till frukost

Som botar nattens sockersmärta

får dig att må som lyckans ost

 

Sen blir det bullar till fikat

och varför inte lite godis

Från lilla Ica

så du framför TV-skräckisen blir modig

 

Men nu får du kasta läsken

för nu kommer en amerikansk studie

Som bevisar att sockerträsken

kallar på en man med lie

 

Hälsas från karolinskan

genom professor Claude Marcus

Som översatt till svenskan

om sockrets djävulsbuss




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-09 13:18



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Helt underbar
satir..

ja socker är
som heroin
för folket
triggar
samma
receptorer
i hjärnan
så vi simmar
runt på små
fredagsmysmoln..
2014-05-10

    ej medlem längre
Det är tyvärr socker i all mat som säljs, utom diabeteskosten, men då är det sötningsmedel istället som inte är bra.
2014-05-09

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Men hur är då med rörsockerbit andra studier sade att en vuxen inte får mer en 12 tesked om dagen en andra säjer det får bara 6 tsk. Socker
Rörsocker är prima,
jag tar bara honung 1 tsk/Dag.

2014-05-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP