Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite ord som kom idag....


Björken

Björken -
efter en lång vinter
öppnas musöronen opp
en vårfågel sjunger ut
sina underbara toner från
en grönskande topp

Björken -
vänta stanna tyst med mitt öra
kan jag savens vårlika toner
höra

Björken-
plötsligt ser jag hur
en gestalt sitter med
kvistar undrar så vad han
gör
jag närmar mig sakta känner
jag vill inte störa efter ett tag är
gestalten försvunnen kvar är en
vacker nygjord björkvisp vilket
skapande hantverk han utför...

Björken-
en gunga hänger på
en gren
det är då jag plötsligt minns
den ljushåriga flickan hur
hon av sin far fick på gungan
fart
solen skiner på den skira grönskan
så underbart

Björken-
ett moln av gult mjöl
omkring mig yr
av majregnet blir min
näsa och ögon så glad
hoppas allt pollen snart sin väg
flyr

140513




Bunden vers (Rim) av sajo
Läst 455 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-05-13 19:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Den här var bra!
2014-06-18

  brudberg
Ljudet av saven är absolut min favorit... underbart...
2014-05-16

  aol
Så fint och berörande skaldat här vännen,

2014-05-15

  Rozsi.kovacs

jätte bra formulerat kanon
2014-05-14

    ej medlem längre
Vackert målar du!
2014-05-13

    ej medlem längre
Vackra bilder du skapar, men pollen ja. Usch.
2014-05-13
  > Nästa text
< Föregående

sajo