Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
 – i rabatter mot ljus diffus lukt.


Kajor stör den oskuldsfulla blomman Stockholm.

http://www.frogtoon.com/Track/Parken/Bara+Kajor

 

Kajor stör den oskuldsfulla blomman i parken,

en solitär, vitt lotus blomma.

 

som har öppnat sina sinnen,

för ljus och mörker,

-                          våren är möjligheternas tid.

 

 

Trädgårds mästares försök vis, locka dem med fågelbad på dag.

 

 Men på kvällen dom är där uppe ingen i träd mot svarta himmeln.

 

På kvällkvist, svart på svart och i svart.

 

Det står i kajornas beteende orientera sig i skymmer mot horisonter.

 

Direktionen:

 Från fågel perspektiv.

 

-                            att man stå för sina art,

Och vilka art tillhör!

 

Något värd att lära sig kanske från varje fåglarnas beteenden, som människa.

 

  svarta ögon aldrig

d.v.s. gör inte ett bra hem med det blå.

 

Hur man ser ut och vad står för?

blandning av art,

 Ingen välkomnar särskild.

_________________________

Landskapsfåglar

 

Symboler för de svenska landskapen. Landskapsfåglarna är utsedda av Sveriges ornitologiska förening.

 

Landskap          Fågel

Blekinge            Nötväcka

Bohuslän           Strandskata

Dalarna             Berguv

Dalsland            Korp

Gotland             Halsbandsflugsnappare

Gästrikland       Storlom

Halland              Pilgrimsfalk

Hälsingland      Slaguggla

Härjedalen        Kungsörn

Jämtland           Hökuggla

Lappland           Blåhake

Medelpad         Mindre korsnäbb

Norrbotten       Sångsvan

Närke                Gulsparv

Skåne                 Glada

Småland            Taltrast

SödermanlandFiskgjuse

Uppland            Havsörn

Värmland          Smålom

Västerbotten   Blå kärrhök

Västergötland  Trana

Västmanland    Tofsmes

ÅngermanlandGråspett

Öland                 Näktergal

Östergötland   Knölsvan




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-15 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP