Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKEPPET

Skeppet "Jorden" är på resa, av  passagerarna är
en del  aktiva  för  skeppets  färdriktning, medan
andra  mest  hänger  med  av  ohejdad  vana, medan
andra förlorar tålamodet och hoppar överbord.
Skeppet börjar bli slitet och det  knakar  till  i fog-
arna ibland, i både aktern och fören.

Ofta  uppstår  en strid om färdriktningen och när
inte  logisk diplomati ger verkan tillgrips våld där
alltid  den starkaste och listigaste segrar, och  för-
hoppningen  om att inte  gå  på  grund, finns  hos
var man.

Den självutnämnde kaptenen vrålar :" hala focken
slashasar ! " "kölhala styrman för olydnad"
"skrubba däck babord,matroser"....

Gasten hojtar "Land ho !"

Columbus kommenderar "ladda musköterna och
rigga kanonerna"

----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-25 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP