Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liderligt stycke

Din klänning är grön, din bukett vit som snö
ungdomligt ivrig, men ängsligt ditt lynne
Maj - så oskuldsfullt vacker, du knoppande mö
Sedan blottar du ditt passionerade kynne

Syrenen, med doft och prunkande färger
vars blommor i klasar fröjdar vart öga
Dess skönhet och air din betraktare snärjer
Omtöcknat slåss de för frihet - men det hjälper föga

Liljekonvaljer förför, fast till synes så kyska
deras dofter berusar, när du renhet deklarerar
Så plötsligt! Din flammande värme, den tunga och bryska
följs av himlarnas krig, då du din ilska basunerar

Jag trodde att du var den milda, den täcka
skapelsens krona, och om våren ett smycke
Men Maj visar sidor som är lustfyllda, fräcka:
I brudklänning klädd står ett liderligt stycke




Bunden vers (Rim) av Diktardrottning
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-26 21:14



Bookmark and Share


  ULJO
Fin lyrik detta
2014-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Diktardrottning