Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Med inspiration från MartinLuthers kända brandtal)


EN DIKTARES DRÖM

Jag hadde en dröm, om  att en dag  skulle en
indianhövding  sitta  som president  i  Usa`s
regering. Jag hadde  en dröm, om  att en dag
skulle en  Aboriginkrigare  sitta som regent i
Australien, jag hadde en dröm om att en dag
skulle alla barn få växa  upp med sina biolog-
iska  föräldrar, jag hadde en dröm, om att en
dag skulle alla människor få mat ,bostad och
arbete, jag  hadde  en  dröm  om  att  en  dag
skulle alla  nationaliteter  leva  tillsammans i
empatisk respect  för varandras religiösa och
politiska ideologi, jag hadde en dröm, om att
en dag få se alla kvinnor  och  män leva  i kär-
leksfulla relationer utan könskonkurrens.Jag
hadde en dröm, om  att  moder  jord skulle få
andas  giftfritt och återfå  sin  geologiska  bal-
ans,jag hadde en dröm.

------




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-28 11:22



Bookmark and Share


  Connie
Aktuell som aldrig förr! Har själv skrivit en text liknade detta. "Moder jord".

Snart rymmer jorden endast ofruktbara marker och sterila sjöar där vindarna bär budskap om död.
Människan tycks ha svårt att förstå att ömtåliga livsformer kommer från samma moder.

Ännu förfogar vi över två världar, den inre och den yttre. Ännu förfogar vi över livet, men också över ett skrämmande facit.

En dag kommer det mödosamt sammanhållna ozonlagret att trasas sönder!
2014-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP