Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIBER STUDIOSUS/PAR NOBIS

I det  studier  ockuperar  intellektet i hjärntvättar-
skolan, upphör  det  spontant kreativa tänkandets
individuella självständighet,i det att en studieplan
utgör ett färdigt resultat i ett  slutet system, vilket
utesluter  ytterligare  vinklar av demokratiska vär-
deringar, som därmed  utgör  motsatsen till en de-
mokrati.Framtidsrelevanta kunskaper,erfarenhets-
mässiga,teoretiska färdigheter i jämförelse med de
praktiska,handlingsberedskap,
omvärldsföreställningar,
jagföreställning,kognitiva färdigheter,positiva och
negativa  värderingar  på  omvärld och människor,
den  egna  jagupplevelsen  introvert och extrovert....

Sten Wiking

                                            *

"All utbildnings främsta mål, är att  skapa människor
som kan fungera nyskapande, inte  bara upprepa vad
gångna  generationer  gjort, utan vara skapande, upp-
finningsrika,upptäckarglada.Utbildningens nästa mål
är att forma sinnen  som kan tänka kritiskt, som gran-
skar fakta och inte bara  accepterar allt de hör och ser
utan förbehåll."

Jean Piaget




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-30 21:52



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....de finns massor med personer vilka genererar pengar på sina egna teoretiska kunskaper samt även i det praktiska livet,det är det individen är menat för : att utvecklas i sin egna personlighet,vilket av myndigheterna betraktas som asocialt
2014-05-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
När pengar bevisligen på sikt inte genererar lycka är utopierna en tröst i all vår förtvivlan i ett rop på förändring,något nytt när allt annat är beprövat utan tillfredsställande resultat.
2014-05-31

    jmn
Jean Piaget verkar tala om en utopi. Utbildning i sig är något ur staten för staten. Inte av människan för människan. Ett faktum som troligen aldrig kommer ändras, ja, om man inte utbildar sig själv, men det vågar folk inte. Det genererar inte pengar...
2014-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP