Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MYTBILDER OCH BEHOVET AV LITTERATUREN

Robin Hood är ett exemplariskt exempel på hur
ryktesbildning skapar en mytbild,denne medel-
tidsfigur har bevisligen existerat,men var i reali-
teten långt ifrån någon "fattigas och förtrycktas
riddare" däremot en stråtrövare som behöll det
mesta av rånbytena för sin egen del,romantiska
sagor  förgyller  tillvaron, men  tyvärr  existerar
dessa endast i litteraturens världar, som är nöd-
vändiga för att uthärda den krassa verkligheten.
                                           *




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-31 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP