Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kort tal vid en lång relations begravning


I denna olustiga och underliga stund
är jag knappast mindre bitter än vad ditt slut har varit.
Men, jag misströstar inte.
Din ande strövar vidare på den breda vägen
och går sin mästare och mästerman till mötes.
Den lär bli belönad med vad den har förskyllt.

 

Ditt sista andetag lät som en paddas kväkning.
Jag satt vid din dödsbädd och tyckte verkligen synd om dig
när förtrollningen bröts och alla dina skyddsänglar -
dina ilskna demoner, tappade sina påklistrade vingar och
gav sig på min låga och dreglade den till rök och
ströp min värme med kalla klor och ....

 

.... jag är nog tvungen att avrunda här.
Min tunga har bränt och mina läppar har blött
ända sen den sista kyssen i din olivlund.
Dessutom ser jag att församlingen har skingrats.
Alldeles strax kommer jag att sänka dig i graven
och ösa en hård näve förstenat hjärta på din kista.




Fri vers av Herman Södergran
Läst 494 gånger
Publicerad 2006-04-02 18:55



Bookmark and Share


  Clara-Fina
Men oj vad poetiskt och vilken bra dikt. Gillar särskilt slutet "ösa en hård näve förstenat hjärta på din kista"...tycker jag är så uttrycksfullt och känsloladdat. Bra! / Clara-Fina
2006-04-23

  Araminta
fan va bra! grymt och uppiggande hehe...
2006-04-09

  Saramaria79
kuslig och gripande
bra skrivet!
2006-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Herman Södergran
Herman Södergran