Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stora händer

Du sa att du var erfaren, trygg
så jag la mig
i dina stora händer
som kramade mig
till stoff
spred de till världens
alla hörn
där var man
kunde ta av
tillgänglig för alla
vrår och hörn

i alla hål

torskbitar över
slicka och svälj
med saft till


Nu tar jag
bitarna
ur munnen på dem

det var svårt
svårt
så väldigt svårt

Det var spillror överallt

Mamma
Det var så kallt!

Det var svårt
att gå ut

varje gång jag steg ut
spände jag skinnet över
mina händer
satte dit ögon
klistra dit näsa
rättade tänderna

Limmade ansiktet med foundation


Som en vandrande ruin
rann allt jag plockade igenom
när det inte fanns mage att smälta
tarmar att suga näring

kall var jag
som gick på luftdrag
och stort jävla tårläckage





Mamma




Fri vers av MelodyOfMemory
Läst 385 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-06-08 00:15



Bookmark and Share


  Engel
Stenhårt anspända ord. De sätter sig i märgen på mig, hindrar mig att andas.
2014-10-12

    ej medlem längre
Oj så starkt!
Gillar känslan i ditt språk.
2014-06-29

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket starkt och bra beskrivet
2014-06-25

  Lars Hedlin
Mycket bra förmedlat med känsla!
2014-06-09

  Maria Natasja
Hälsar på här i dikten igen...Så förbannat bra!
2014-06-08

  Maria Natasja
Hoppar jämnfota!
Riktigt förbannat bra!!!


2014-06-08

  Connie
Starkt text!
2014-06-08

  Ulf D VIP
En stark text som i min läsning ger associationer. Just tilltalet sist förstärker orden.
2014-06-08
  > Nästa text
< Föregående

MelodyOfMemory