Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i morse i min trädgård


Pionernas tid


Pionernas tid

går mot sitt slut och då är

vändningen nära


Midsommartiden nalkas

jag vill hålla kvar ljuset




Bunden vers (Tanka) av Eva Helene VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-06-14 10:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2014-06-18

    Dan Myrbeck
Fin!
2014-06-16

  Bo Himmelsbåge
Underbart är kort
snart dunstar ljuset bort
men det som snart bindes
i sommarens sista krans
dyker snart upp igen
med ljuset
någon annanstans

En fin tänkvärd liten pärla!
2014-06-16

  Chawa VIP
Vemodsvackra ord om vårt nordiska vackra ljus (eller livet), dess korta tid och annalkande vändpunkt... Nu är det gott att vila i det vackra varat, njuta länge än och hålla i minnet att ljuset alltid återvänder... Mycket berörande fin text och fin bild!
2014-06-15

  Monika A Mirsch VIP
En fantastisk tanka har du skapat - en stämning av fullkomlighet!
2014-06-15

  Bibbi VIP
Det är nuet som gäller och det enda som vi säkert har.
2014-06-15

  Linda CH VIP
Bitterljuvt skaldat om sommarens och ljusets förgänglighet!
2014-06-14

  Anya VIP
Vemodigt om att ljuset vänder. Tycker om inledningen....pionernas tid. Talande. Men jag har bestämt mig, jag gillar november, stillheten, dovheten, tystnaden. Sommaren är hänryckningens tid men vintern är vilans. tänk januari när talgoxen börjar kvittra och solen glittrar på snön. :o)))
2014-06-14

  anits VIP
Visst är det så, ljuset försvinner inte än, vi får njuta av den tid som är nu.

En mycket vacker bild!
2014-06-14

  ResenärGenomLivet VIP
Så är det, men det vill jag inte tänka på än...
2014-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP