Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren 94

Sommaren 94 kom du in i mitt liv
fotbollsfeber på TV
men det enda jag kunde tänka på var dig

Hur livet skulle se ut för dig
att jag återigen hade fått nytt påtvunget ansvar
men man gör det man måste, det hade jag lärt mig av mormor
så jag byggde bo inför din ankomst

Byggde tunga garderober som jag ensam bar uppför trapporna
satte ihop delar
omstrukturerade rummen
gjorde det trevligare

Du kom och grät nätterna igenom
kolik sa experterna
jag försökte sova i rummet intill
det gick inte så bra

Åren gick och du växte upp
mormor och jag dina största stöttepelare
på gott och ont
familj

Under tiden fortsatte jag själv att växa upp
och mormor blev inte yngre
vi gjorde så gott vi kunde
försökte lära dig skillnad på gott och ont, stärka dig mot världen

Mormor lämnade oss
och du och jag gråter fortfarande när ingen ser oss
men vi fortsätter att kämpa framåt
för det är vad vi har lärt oss av mormor

23 års skillnad finns emellan oss
du skulle kunna ha varit mitt barn
på ett sätt har du varit det
men du är inte det

systra mi

 




Fri vers av Astrowich
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-15 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Astrowich
Astrowich