Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svensk midsommar

 

Med lite blomster

i håret

Är du midsommarfester

på spåret

 

När du sen ser svenska stollar

hoppande omkring

Som grodan bollar

sjungande runt i ring

 

Då har du hittat svennetöntarna

som har barnasinnet kvar

Som för en dag glömmer pengadrömmarna

och hör barnens svar

 

Denna sagokväll

läggs blomster under kudden

I hopp om en smäll  

som vässar kärleksudden

 

Avigsidan är de som drar upp fickpluntorna

låter fyllan förvandla denna sago dag

Till ett handgemäng bakom knutarna

ordnar de midsommarens obehag




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 731 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-22 09:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ungefär som en midsommarafton ser ut.
2014-06-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP