Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BESÖK HOS BLIVANDE FÖRFATTARE

Granne : Är du hemma ? lev du eller ä du död ?

-Å hur fan tro du ja ska kunna svara om ja vore död ?

Granne : Men va håll du på med ? du har ju inte visat
dig ute på över en månad.
-Jag håller på med en bok,jag skriver på bok.
Granne : Ska du bli författare ?
-Författare är vi allihopa i det vi tänker någorlunda rat-
ionellt självständigt.
Granne : Ja, jaag ! vill  då inte  bli drabbad av den sort-
ens sjukdom,
-Varför skulle det va en sjukdom ?
Granne :De kan i svårare fall leda till psykoser och i en
del kända fall
till sinnessjukdom,se bara på Hölderin, Nietzche,Fröd-
ing,Celine,Swift mfl,fullkomligt galna på slutet, så pass
dig det är som  me  alkohol, att med för mycket och för
djupt i flaskan så drunknar man.
- Jag är  lyckligt  lottad, för  jag  är  simkunnig, och har
plöjt igenom alla deras verk av de som  du nämnde och
har inte kunnat finna ett enda spår  av  sinnessjukdom.
Granne :  Nä ! " det som inte  knäcker, härdar " sa  Niet-
zche,men blev själv knäckt.
                                                *



 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-28 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP