Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargens sinnelag

Söker dig fram över kylig mark
på av skuggor besjälade leder
Där ensam sällan står stark
mot forna tiders bruk och seder

Din själ sjunger sin egen sång
som ekar i mörker som kyla
På jakt efter livets holmgång
till månens lov begäret vill yla

Vargen skymtas i ditt sinne
ty du rör dig över törstig jord
Blodvittring närs i ditt minne
likt andras i det snöiga nord

Du har känt livets andetag
ty gudarna har stått dig bi
De har sett ditt sanna jag
och med ljuset släppt dig fri

För livet är i sanning en strid
från din födsel till ålderdom
Först i döden får du frid
under himmelens röda dom




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-01 09:42



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Vargen inom mig ropar, Bra, bra!, och jag kan inte annat än hålla med.
2014-11-08

  Lena Själsöga Keijser
vargen sjunger för dig
2014-07-01

  louisegirl
Just..
Fint och bra skrivet!
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP