Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM SEKRETESSLAGEN OCH DESS TYSTNADSPLIKT

Har  tänkt  på  hur  sårbar  vissa   människors  integritet
är, och vad  som händer  med sekretessen när  personal
fr  viktiga  myndighetsinrättningar  går  i  pension, efter-
som  det  då  är  fritt  fram  för  dem  som inte kan  hålla
tätt att  läcka känsliga personuppgifter och även  skarva
till med  lite lögner till den som mot betalning önskar få
någon hållhake på en konkurrent.Allt sådant sker under
en "tyst diplomatisk anda" av en "lex non scripta"  och i
det fall en  läcka  skulle  spåras  av  en  seriöst  grävande
journalistik,kan den ansvarige inte få sparken heller, eft-
ersom den gått i pension.  När  du blir gammal tex och i
behov av samhällets  vård  och  omsorg, tar  kommunen
först reda på om du  har varit en betydelsefull  medborg-
are med inflytande i högre instans samt hur hög din tax-
erade inkomst är,därefter prioriteras ert vårdbehov  och
i vissa fall blir din vård efter det ditt  rykte  förtjänar i be-
räknande  djävulskap och medveten vanvård som ju alla
bör vara medvetna om gäller, under en " lex non scriptas
tysta diplomati"  detta  är  den  demokratiska kommunal-
politikens  sanna  ansikte,  styrd  av  ohederliga  intellekt,
vars yrkesetik,heder och moral blir satta på undatag i sin
karriärklättrande  konkurrens,  däri   halvsanningar  och
halvlögner ofta byter plats och blandas hejvilt,medan den
förtäckta  sekretesslagens  tystnadsplikt  ofta  läcks  inför
lyckta dörrar.
                                                   *

                                                    




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-02 20:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP