Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har ett problem. Jag får inte ligga sju dagar i veckan. Men ett brev kan komma bort i posthanteringen och bli liggandes i stort sett hur länge som helst.


Något litet om kriget som sådant





Det bästa med krig måste vara en fungerande
postgång. Det kan råda brist på ammunition
och mat samt klichéfylld choklad. Men får
krigaren bara sitt behov av brev tillgodosett
är allt gott och väl.

Irriterande nog romantiseras krig i alla möjliga
sammanhang, dock sällan i brev. Vilket är en
av fördelarna med post under brinnande krig.
Om inte soldaten kommer till rätt adress, gör
ändå förhoppningsvis

brevet det. Tänk att det skall behövas ett eller
annat krig för att en del människor alls skall
få post. Tänk om det gick att rationalisera bort
kriget som sådant och bara behålla postgången.
Det vore sannerligen

ett framsteg. Hela arméer ger sig iväg till
världens 'alla hörn' och allt var soldat har
med sig är det som krävs för brevskrivning!
Trossen med maten och jeepar med befälstält
går ju ändå sin egen väg.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-07-07 19:23



Bookmark and Share


  peppermint
Får mig att tänka på Apocalypse now någonstans i mitten av filmen. De är vid nån bro, explosioner taggtråd, folk försöker vada ut till båten för att få dom att ta med dom. Mitt i helvetet kommer någon med posten.
2014-07-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP