Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRO OCH VETA

Vi vet inte någonting om det vi tror på,
och det vi vet tror vi inte på.
                              *




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-11 18:29



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
...ibland vet man inte vad man ska tro på.
2014-07-11

    Jag är fan större än Sartre VIP
Jag har ingen tro på slutet, eftersom vi är kvar i begynnelsen hela tiden, trots mobiler och Internet, trots skönhet, rikedom och lite sund otrogenhet ibland. Fan, nu blev jag nästan Fan själv, för en kort upplysning.
2014-07-11

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
.....verkar som den där aforismen utmynnade i en debatt mellan ateism,tro och vetande så de vette fan var de ska sluta
2014-07-11

    ej medlem längre
det går att känna sympati för hoppleken. leken går att observera, upprepa, samt förstå. särskilt när både id-rörelsen och biologer tar samma fakta men kommer fram till vitt skilda slutsatser. saligheten däremot, är nog det mest sköra som finns eller inte finns.
2014-07-11

    Jag är fan större än Sartre VIP
Och troende "humanister" är värst, ty de tror att de redan blivit saliga. Ack och ve, världen var ryslig redan innan "humanisterna" började hoppa hopprep framför det okända.
2014-07-11

    ej medlem längre
aforismen känns hygglig som filosofisk plattform. lena ord för själen likt engelska rollo-kolor väcker törst.
2014-07-11

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
ha ! ha !ha,ja det kan vara lite knepigt skilja på dröm o verklighet ibland helst som drömmarna oftast är de trivsammaste.
2014-07-11

    Jag är fan större än Sartre VIP
"på så sätt" skulle det naturligtvis vara i slutraden. Jag blev bara hypermanisk, då jag började tro och då föll tanken på tron bort och jag bommade ett ord i röran.
2014-07-11

    Jag är fan större än Sartre VIP
Lyckas du föra ut den tanken bland människorna på Tellus, kommer du jagas minst en evighet av dem som tror på att tro att de tror av egen tro på att de tror på att de tror på att ingen annan förstår hur de hela tiden tror så sätt.
2014-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP