Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett bord och fyra stolar

Vad kommer det kosta då?
Ett bord och fyra stolar?
Mellan femtusen kronor
Och mat i ett halvt år

Är det värt att inte äta
För att sitta ner och äta?
Är det värt att ha en träpall
När golvet är lika hårt?

För vissa är valet så enkelt
För andra finns inget val
Ställ dig själv den frågan
Kan jag undanvara en pall?

Kan jag undanvara en måltid
Eller kanske till och med två
För att han som sitter på gatan
Ska få leva en till kväll?

Men du undrar inte vad en måltid kostar
Din rädsla gör dig blind
Vad kostar det att bjuda en hemlös på middag?
Mellan 20 kronor och livet?

Välfärd är en halvsanning som gör dig blind

// Pelle




Fri vers av At Home
Läst 197 gånger
Publicerad 2014-07-14 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

At Home