Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsumåttan är en evighetsslinga. Men i deras fall skall den representera att rörelsen skall finnas i evighet, istället för att vara underkastad lagarna för all idéell verksamhet, det vill säga att en idé alltid måste vara stadd i omvandling.


Det mest självklara i en kamp





Rebellerna har samma inställning
som den makt de bekämpar.
De dör hellre kämpande än finner sig
i att leva under tyranniet.

Det finns en mängd idéella rörelser och
idéologier, men de lyder under samma lagar.
Det är själva essensen i alla idéologier
som är till för att bekämpa en eller annan makt.

Skulle en sådan idéologi vinna kampen,
hamnar den själv i samma ödesroll
som den de bekämpar. Vilken gör det svårt
att på sikt vinna en rebellisk kamp.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-19 12:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP