Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Var är all kritik

Var är all kritik, var är allt fördömande av Israel? 

Israel, den stulna staten. Staten som man ville ha länge innan allt trillade på plats. England var så generösa som gav bort ett land. Men att där redan fanns ett folk tog man tydligen ingen hänsyn till, dem kunde man visst fördriva.

Nu klyver man dem med smarta vapen och jämnar deras bostäder vid marken både med bulldozers och missiler. 
Man förnedrar och slår deras kvinnor och misshandlar deras söner, och barnen på stranden plockar man som lerduvor i siktet. 

Dom kan inte rymma från sin isolering, murar höga som vallar håller dem på plats i ett segregerat och rasistiskt system; våga bara kalla det samhälle! 

Sjukhusen ligger i ruiner, strategiskt bombade och all införsel av förnödenheter hindras och vatten är en bristvara. 

Och jag frågar mig: Var är mediernas, världsledarnas, politikernas fördömande av denna fascism? 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av KattenKin VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-22 20:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
De focuserar mycket på Ukraina just nu...men all Ondska bör fördömas och bör man ta avstånd ifrån...kram
2014-07-23

  Connie
Först är kriget hoppet om att det ska gå bra för en själv. Sedan förväntan om att det ska gå dåligt för den andre.

Så tillfredsställelsen över att det inte heller går bra för den andre. Och till sist överraskningen över att det går dåligt för båda!

2014-07-23

    ej medlem längre
Det är alltid de vanliga människorna som blir offer för krigets grymheter. Och hat och hämnd tycks aldrig upphöra därnere. Man kan undra varför inte det görs något mer, det skjuts ju, även från andra sidan och hämndkänslorna ökar. Det verkar som ingen bryr sig längre.
2014-07-23

  KattenKin VIP
Mark Twains skrivande bidrog till att få slut på slavhandeln och Kung Leopolds omänskliga förtryckarregim i Kongo. Inte för att just jag jämför mig med honom, men alla som skriver upplysande om vidrigt förtryck drar sitt strå till stacken. Och självklart påverkas Israel av omvärldens fördömande, men det måste vara starkt och enigt. Sydafrikas förtryckarregim med apartheidsystemet kom också till vägs ände.

Jag ger inte upp om att det skrivna ordet kan påverka.
2014-07-22

    ej medlem längre
och andra sidan, vad hjälper det, ett fördömande?

"Var är mediernas, världsledarnas, politikernas fördömande av denna fascism?"


världen har blivit liten, global och alla vill förändra men ingen åker ner på plats, de sitter hemma och skriver och tycker och så ... ingenting förändras.

alla fungerar inte lika och speciellt kulturer.israel kommer aldrig bli som i lilla sverige, det är det ni menar/vill.

det är befängt att tro att ledarna, media förändrar. ni kan förändra men inte i en säker tvårummare tusentals mil ifrån.


just saying ...
2014-07-22
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP